temperatures d'espanya

diumenge, 10 de març del 2013

La neu va arribar al litoral i prelitoral 23/02/2013


La nit de divendres a dissabte la neu va afectar el centre i sud del país, amb gruixos de fins a 15 cm a les parts més altes del litoral i prelitoral. 
Una baixa en alçada acompanyada d’aire molt fred provinent de l’interior del continent i la presència d’una depressió en superfície al sud del Principat va provocar un episodi de precipitació que va afectar especialment les comarques del centre i del sud del país al llarg de les últimes 24 hores. El descens de la temperatura va fer que durant la nit de divendres a dissabte la cota de neu baixes progressivament, fins al punt que de matinada es va veure nevar fins arran de mar en punts del litoral central. 
Si bé al llarg de divendres ja s’havien produït precipitacions en forma de neu a cotes baixes en punts del nord-est del país, la nevada més important va caure durant la nit de divendres a dissabte al centre i sud del país, tant a les comarques de l’altiplà central com també al litoral i prelitoral. Concretament, la neu va assolir gruixos al voltant dels 15 cm als sectors més elevats de comarques com el Priorat, les Garrigues, el Baix Camp, la Conca de Barberà, l’Alt Camp, l’Alt Penedès, el Baix Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat i el Garraf. A les parts més altes de comarques properes es van superat puntualment els 10cm de neu.


FEBRER EN FOTOGRAFIES: El febrer ha estat fred a Catalunya


El Servei Meteorològic de Catalunya qualifica el mes de febrer de 2013 com a termomètricament fred a gran part de Catalunya, especialment a les parts més elevades de la serralada Prelitoral i del Pirineu. El mes ha estat normal a les planes de l’interior i punts del sud del país.

Pluviomètricament, la distribució espacial ha estat molt irregular. El febrer ha estat plujós o molt plujós a l’extrem nord-occidental i al terç sud del país. A la resta de Catalunya el mes ha estat sec i, fins i tot, molt sec al Prepirineu Central i Occidental.