temperatures d'espanya

dimecres, 27 de juliol del 2011

Un altre dia variable i poc calorós: Dimecres 27/07/2011

El dia d'avui ha començat amb molts núvols, però de mica en mica s'han obert clarianes i hem gaudit a pesar de les temperatures poc estiuenques de unes quantes hores de sol.A partir del migdia el cel s'ha anat tapant direcció nord - oest des de les nostres vistes i s'han produït xàfecs de tarda a força punts del nord-est del Principat i del prelitoral central, però amb intensitats i acumulacions de pluja molt inferiors a les d’ahir. Es preveu que durant la nit vagin desapareixent.Demà serà un altre dia variable i poc calorós amb possibles xàfecs puntuals a la tarda. Es preveu que durant el cap de setmana l’atmosfera es tornarà a inestabilitzar i podrien caure algunes tempestes al nord de Catalunya, però amb temperatures ja més altes que les dels darrers dies.

Dades
Temperatura Mínima 16,5ºC (04:31 a.m)
Temperatura Màxima 26,1ºC (13:09 p.m)

JULIOL INUSUAL FINS L’ÚLTIM DIA Nota de premsa del Servei Meteorològic de Catalunya

Un nou episodi de precipitacions intenses ha deixat quantitats de més de 100 mm a punts del nord-est de Catalunya.
L’arribada d’un solc a les capes mitjanes de la troposfera, acompanyat de temperatures de -14 graus centígrads a 5500 metres, va propiciar ahir el desenvolupament de nuvolades que van deixar precipitacions intenses i extremadament abundants al nord-est del país.
En molts casos la precipitació va estar causada per núvols que no superaven els 5 o 6 km de gruix, per la qual cosa no es va enregistrar calamarsa i van haver-hi poques descàrregues elèctriques (189 llamps de núvol a terra sobre Catalunya), però el contingut d’aigua era molt important i la pluja molt eficient.
A la taula següent s'inclouen els valors de precipitació superiors als 10 mm mesurats per la XEMA (Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques de l'SMC) entre el dia 26 i les 8 del matí del 27:

De Mapes


De Mapes


Seguidament es mostra el mapa amb els valors de precipitació estimats mitjançant la tècnica de combinació del camp de pluja vist per la XRAD (Xarxa de Radars de Catalunya) i el mesurat per les estacions de la XEMA:
 
De Mapes

 
Pel que fa a la intensitat dels xàfecs, cal destacar que s’ha superat el llindar d’Avís de Situació Meteorològica de Risc per intensitat de pluja (20 mm en 30 minuts) a les següents estacions:
 
De Mapes

 
La intensitat màxima minutal es va mesurar a l’estació de Parets del Vallès, on hi van caure 3.2 mm en un sol minut.
Pel que fa a la predicció, es preveuen nous xàfecs per aquesta tarda a força punts del nord-est del Principat i del prelitoral central, però amb intensitats i acumulacions de pluja molt inferiors a les d’ahir. A causa d’això el Servei Meteorològic de Catalunya ha tancat a primera hora del matí d’avui l’Avís de Situació Meteorològica de Risc per intensitat de pluja que va emetre abans d’ahir i va actualitzar ahir en previsió de les pluges caigudes.
Durant el cap de setmana l’atmosfera es tornarà a inestabilitzar i podrien caure algunes tempestes al nord de Catalunya, però amb temperatures ja més altes que les dels darrers dies.
http://www.meteo.cat/
Per a més informació,
Servei Meteorològic de Catalunya
27 de juliol de 2011