temperatures d'espanya

diumenge, 4 de setembre del 2011

Diumenge variable amb més sol que núvols i Arc de Sant Martí pel matí

Hem encetat diumenge amb alguns ruixats cap al Ripollès, Osona, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, Gironès i la Selva. I un preciós Arc de Sant Martí a primera hora del matí que ha aparegut un cop que s'han acabat els ruixats de les comarques de Girona.
La resta del dia hem tingut més sol que núvols i a les hores centrals del dia ha fet calor d'estiu a la nostra zona.



A l'hora de la posta uns quants núvols direcció oest han donat un singular fi de diumenge amb rajos reflectant-se primer per sota i després per sobre dels núvols.



Previsió:
La setmana l'encetarem amb un dilluns relativament fresc e insegur. Amb ruixats matinals a l'entorn de Barcelona i les Balears. I xàfecs curts de tarda al Pirineu.
A partir del dimarts gaudirem de cel bastant seré, sol i d'unes temperatures estiuenques.

Dades:
Temperatura Mínima 16,9ºC (06:47 a.m)
Temperatura Màxima 27,8ºC (12:33 p.m)



Aurores Boreals

L'aurora polar (o "aurora polaris")  és un fenomen en forma de brillantor o luminescència que apareix en el cel nocturn, usualment en zones polars, encara que pot aparèixer en altres parts del món per curts períodes de temps. A l'hemisferi sud com aurora austral, el nom prové d'Aurora, la deessa romana de l'alba, i de la paraula grega Boreas, que significa nord, pel fet que a Europa comunament apareix en l'horitzo d'un to vermellós com si el sol emergis d'una adreça inusual.
L'aurora boreal és visible d'octubre a març, encara que en certes ocasions fa la seva aparicio durant el transcurs d'altres mesos, sempre que la temperatura atmosfèrica sigui prou baixa. Els millors mesos per veure-la són gener i febrer, ja que és en aquets mesos on les temperatures són més baixes. 




Espectacular Posta de Sol amb música de Mike Oldfield