temperatures d'espanya

dimarts, 28 d’agost del 2012

A partir de Dijous s'espera un episodi de tempestes localment fortes que poden afectar a gran part de Catalunya

La situació meteorològica pels propers dies vindrà marcada per l’arribada d’un sistema frontal associat a una depressió situada al mar del Nord. Aquest front s’aproparà per l’oest de Catalunya dimecres a la tarda i acabarà de creuar el país dijous al vespre. Posteriorment l’anticicló es reforçarà al sud de les illes Britàniques i això comportarà l’entrada de vent del nord que farà baixar la temperatura.
Amb aquestes condicions meteorològiques es preveu que ja a partir de dimecres a la tarda creixin nuvolades al quadrant nord-oest del país que deixin xàfecs i tempestes d’intensitat moderada. Dijous 30 d’agost la inestabilitat s’accentuarà i s’espera que les tempestes puguin afectar a bona part del territori i que siguin d’intensitat moderada. De tota manera localment podran caure amb forta intensitat sobretot a punts del Pirineu i del Prelitoral. En molts casos s’acumularan quantitats abundants de precipitació (fins a 50 mm en 24 hores), tot i que puntualment allà on els xàfecs siguin més importants les quantitats acumulades podran ser molt abundants (entre 50 i 100 mm en 24 hores).
A mesura que el sistema frontal acabi de creuar es reforçarà el vent de component nord als dos extrems del país. Entrarà la tramuntana a l’Empordà i el mestral a les Terres de l’Ebre que, si bé al matí ja bufaran, a la tarda seran d’intensitat forta amb algun cop molt fort al final del dia. Tot plegat també anirà acompanyat d’una davallada important de la temperatura, que es notarà sobretot durant la tarda de dijous i el matí de divendres.
Amb aquesta previsió el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Preavís de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1 per pluja per dijous.
Més informació a www.meteo.cat
Servei Meteorològic de Catalunya