temperatures d'espanya

dimarts, 14 d’agost del 2012

NOVA ONADA DE CALOR ENTRE DIVENDRES I DIUMENGE

A partir de divendres es preveu un episodi de calor que arribarà al seu màxim dissabte i diumenge. A partir de llavors la temperatura tendirà a davallar, tot i que de manera molt lenta.
 
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la profunda depressió situada a l’oest de les Illes Britàniques afavorirà l’arribada d’una nova massa d’aire càlid que afectarà la Península Ibèrica i la zona de la Mediterrània Occidental, on donarà lloc a una notable pujada de la temperatura a partir de divendres. A la figura següent es pot veure la temperatura prevista a 1500 metres d’alçada (850 hPa) per divendres 17 i dissabte 18. Aquesta temperatura és un molt bon indicador però no és la de superfície i, tot i que hi té molt a veure, la seva correlació depèn d’altres factors meteorològics, com per exemple del vent. En colors vermells s’aprecia com la massa d’aire càlid afectarà la Península Ibèrica, les Illes Balears i el sud de França.
Tot i que l’augment de la temperatura serà progressiu a partir de dijous, es preveu que els valors més alts s’assoleixin entre dissabte i diumenge. La predicció indica que, en aquest episodi de calor, s’arribin a valors de temperatura màxima entre 33 i 38 ºC a Ponent i Terres de l’Ebre (puntualment per sobre), entre 31 i 36 ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i entre 27 i 32 ºC al litoral.
A partir de dilluns es començarà a retirar la massa d’aire càlid, tot i que ho farà d’una manera lenta i la calor acusada encara es farà notar durant bona part de la setmana vinent.
A causa d’aquesta previsió el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís per calor entre dissabte i diumenge.
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials ./facebook.com/meteocat i @meteocat
Servei Meteorològic de Catalunya
Barcelona, 14 d’agost de 2012