temperatures d'espanya

dimarts, 19 de juliol del 2011

Pluges de matinada, cel variable i ambient fresc: Dimarts 19/07/2011

La nit ha tornat a ser moguda a diverses comarques, avui especialment a la costa central, on les tempestes hi han descarregat més fort i durant més estona. Al Museu de Badalona s'hi han acumulat 73 litres per metre quadrat segons dades de Meteocat, i els pluviòmetres de la xarxa Meteoclimatic han recollit fins a 70 litres al barri de l'Eixample de Barcelona o 60 a Sants com a dades més destacables. Altres registres importants de la nit són els 46 litres de Sant Feliu de Llobregat, els 41 de Sant Boi de Llobregat o els 36 de Sant Vicenç dels Horts. Ha plogut a molts menys llocs que fa alguns dies, però allà on ha descarregat hi ha caigut molta més aigua i sobretot gran quantitat de llamps i trons. Aquest xàfecs de matinada ens han deixat 15 litres a la nostre zona.
Quan ha sortit el sol ràpidament s'han anat obrint clarianes i a lluit el sol durant tot el dia. Cap a migdia han aparegut cúmuls en evolució direcció nord des de la nostra zona, que han donat ruixats de tarda cap al Gironès i la Garrotxa.




La mar estava alterada i pocs banyistes es ficaven a l'aigua com hem pogut comprovar durant la tarda a les platges de Badalona.
El vent de Mestral ha bufat amb força a molts punts del pais, on cal destacar els 92 km/h a l'Albiol. El risc d'incendi ha estat alt i desgraciadament s'ha produit un incendi a la Riba (Tarragona) que ha cremat 300 hectàrees de matolls i pins.
 http://www.europapress.es/sociedad/noticia-incendio-riba-tarragona-quema-300-hectareas-20110719210145.html





La posta d'avui mirant cap el Vallés i Montserrat ha estat ben bonica amb les restes de núvols que quedaven.




El temps canviant i poc calorós continuarà durant bona part de la setmana.


Dades
Temperatura Mínima 15ºC (23:59 p.m)
Temperatura Máxima 25,8ºC (11:28 a.m)
Pluja 15 litres per metre quadrat