temperatures d'espanya

diumenge, 3 de març del 2013

2013 GENER EN FOTOGRAFIES


El mes de gener del 2013 ha estat termomètricament càlid al litoral i en zones elevades del Prepirineu, Prelitoral i del Pirineu oriental i normal a les valls del Pirineu i Prepirineu, la Costa Brava i a les depressions de l’interior de Catalunya. Pluviomètricament, el gener ha estat plujós a ponent i, fins i tot, molt plujós al vessant nord del Pirineu i punts del Prepirineu Central. En canvi, ha estat sec al terç est de Catalunya i, fins i tot, molt sec al nord-est del territori i al delta de l’Ebre. El mes de gener ha estat molt ventós com a conseqüència d’una configuració sinòptica dominada per un flux del primer i quart quadrant i en relació amb les pertorbacions que van creuar el país entre els dies 12 i 28 de gener.






























































DESEMBRE EN FOTOGRAFIES


El mes de desembre del 2012 ha estat termomètricament càlid en el conjunt del país, llevat de les valls del Pirineu i Prepirineu, la Costa Brava i fondalades de la Catalunya Central on el mes ha estat normal. En general ha estat un mes molt sec, tret del quadrant nord-occidental on el desembre ha estat sec o, fins i tot, normal a punts del vessant nord del Pirineu. El mes ha vingut marcat per dos episodis de vent, el primer entre els dies 2 i 8, i el segon entre els dies 13 i 17, en relació amb les principals pertorbacions que van afectar Catalunya entre els dies 1 a 17.























































NOVEMBRE EN FOTOGRAFIES


El mes de novembre del 2012 ha estat termomètricament càlid en el conjunt del país, a excepció de la vall de l’Ebre i la zona a cavall entre les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran, on el mes ha estat normal. La irregularitat pluviomètrica ha estat el caràcter principal del novembre. D’aquesta manera, el mes ha estat plujós o molt plujós a la vall de l’Ebre, normal a l’Alta Ribagorça, al Pallars Sobirà i la vall Fosca i sec a la resta del territori. Al litoral i prelitoral Central el mes ha estat molt sec. L’episodi de vent més destacat durant el novembre va estar en relació amb la pertorbació que va afectar Catalunya entre els dies 25 a 28, deixant ratxes fortes al Pirineu i als dos extrems dels país.