temperatures d'espanya

dijous, 9 d’agost del 2012

ONADA DE CALOR: Entre Dijous i Dissabte

Entre dijous i dissabte es preveu un episodi d’onada de calor que afectarà tot Catalunya, però especialment l’interior i el sud del país.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que una depressió situada al nord-oest de la Península Ibèrica afavorirà l’advecció d’una massa d’aire molt càlid, procedent del nord d’Àfrica, i donarà lloc a una notable pujada de la temperatura a partir de dijous. A la figura següent es pot veure la temperatura prevista a 1500 metres d’alçada (850 hPa) per divendres 10 i dissabte 11 (els dos dies de màxima calor). Aquesta temperatura és un molt bon indicador però no és la de superfície i, tot i que hi té molt a veure, la seva correlació depèn de molts factors, com per exemple del vent. En colors vermells s’aprecia com la massa d’aire càlid emergirà del nord d’Àfrica i afectarà bona part de la Península Ibèrica:
Tot i que l’augment de la temperatura serà progressiu a partir de dimecres, es preveu que els valors més alts s’assoleixin entre divendres i dissabte. La predicció indica que, en aquest episodi d’onada de calor, s’arribin a valors de temperatura màxima entre 33 i 39 ºC a Ponent i Terres de l’Ebre (puntualment per sobre), entre 32 i 37 ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i entre 29 i 34 ºC al litoral.
Malgrat que la calor encara serà acusada, a partir de diumenge es començarà a retirar la massa d’aire càlid i durant l’inici de la setmana vinent la temperatura tendirà a davallar.
A causa d’aquesta previsió el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís per onada de calor entre dijous i dissabte.
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials ./facebook.com/meteocat i @meteocat
Servei Meteorològic de Catalunya
Barcelona, 7 d’agost de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada