temperatures d'espanya

dijous, 15 de març del 2012

Els 4.500 milions d'anys d'evolució de la Lluna, en un vídeo



La NASA ha concentrat els 4.500 milions d'anys d'evolució de la Lluna en un vídeo en què es repassa com el satèl · lit ha canviat des que era una brillant bola de magma fins arribar a ser el cos que es pot veure avui en dia en el cel després de patir forts impactes.

Els experts de la NASA, han assenyalat que aquesta reconstrucció de l'evolució de la Lluna s'ha pogut realitzar gràcies a la informació que en els últims temps s'ha obtingut a través del Orbitador de Reconeixement Lunar de la NASA.

La Lluna és l'únic satèl · lit de la Terra i també l'únic cos celeste en què l'home ha realitzat un descens tripulat. És el satèl · lit natural més gran en el Sistema Solar en relació a la grandària del seu planeta, ja que el seu diàmetre és un quart del de la Terra. Sempre mostra la mateixa cara al planeta i l'hemisferi visible està marcat amb foscos mars lunars d'origen volcànic entre muntanyes antigues

Tot i ser l'objecte més brillant al cel després del Sol, la seva superfície és en realitat molt fosca, amb una reflexió similar a la del carbó. Quant a la seva influència gravitatòria, la Lluna produeix els corrents marins, les marees i l'augment de la durada del dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada