temperatures d'espanya

dijous, 6 d’octubre del 2011

Últim dia de calor estiuenca

Cel seré a primera hora amb humitats molt elevades. Temperatures fresques o fredes a l'interior que ràpidament han pujat a partir de mig matí. Alguns núvols baixos han fet acte de presencia durant el matí, però a la tarda han anat desapareixent. Al migdia ha tornat a fer calor, tot i que els termòmetres ja no han assolit els rècords dels últims dies.
La posta ha anat acompanyada per núvols baixos i alts (cirrus), indicis d'aquest canvi. Que ens han fet la guitza a última hora no deixant veure el sol com s'amagava per l'horitzó.



Previsió:
Aquest vespre ja augmentaran els núvols i durant la nit cauran els primers xàfecs al vessant nord del Pirineu, i també en punts com el Maresme, la Selva o el Baix Empordà. I de matinada es podria escapar algun xàfec sobtat.
Demà el canvi de temperatures podria ser important, cap al migdia marcaran valors de 4 o 5 graus menys que aquests dies enrere.
En general aquest canvi de temps deixarà pocs xàfecs.
A Barcelona i el seu entorn el dia estarà insegur i es poden escapar ruixats sobtats de curta durada.
La tramuntana bufarà fort a l'Empordà i el mestral es deixarà sentir a les Terres de l'Ebre.
Al Pirineu la cota de neu baixarà per sota dels 2.000 metres, però nomes nevarà a la cara nord.
A les Illes s'esperant xàfecs intensos.
El cap de setmana farà sol amb alguns intervals de núvols dissabte a la Costa central i al sud de la Costa Brava. Diumenge al migdia les temperatures es recuperaran lleugerament. La tramuntana bufarà al nord durant tot el cap de setmana.


Dades:
Temperatura Mínima 13,7ºC (08:01 a.m)
Temperatura Màxima 22,5ºC (16:04 p.m)