temperatures d'espanya

dijous, 4 d’agost del 2011

Dijous de sol: 04/08/2011

El dia ha començat amb alguns núvols baixos que han desaparegut ràpidament. El sol ha lluit amb força i les temperatures han sigut de ple estiu. A la tarda han crescut nuvolades cap al nord que han donat alguns xàfecs puntuals i de curta durada cap a la Garrotxa i el Ripollès.



Cap a última hora han aparegut núvols baixos que provenien de la façana litoral i viatjaven cap a la plana vallesana, i no ens han deixat veure amagar-se el sol per l'horitzó. Tot i així ha estat una bonica posta i diferent a dies enrere.



Un cop que s'ha fet de nit hem pogut contemplar un precios panorama nocturn amb un cel ple de núvols alts (altocúmuls), les conegudes cabretes al cel. I com diu el refrany català: "Al cel cabretes i al terra pastetes". Un símptoma del proper canvi de temps.



I la previsió per demà hi haurà un altre canvi de temps. Al matí apareixeran intervals de núvols a ponent i al sud, i a la tarda cauran xàfecs al Pirineu, Prepirineu, pla de Lleida, comarques de la Catalunya central i algunes interiors de Girona.
El cap de setmana no millorarà del tot el temps. Dissabte hi hauran núvols baixos al sud i xàfecs de tarda al Pirineu i diumenge aquest temps canviant es traslladarà fins a les comarques de Girona i de la Catalunya central. En general per el cap de setmana s'espera calor d'estiu, però de cara la setmana que ve s'esperan canvis i devallada de les temperatures.


Enllaç d'interés:
- La tempesta d'ahir va deixar164 litres en una hora a santa Maria de Besora http://www.ara.cat/societat/aiguat-Santa_Maria_de_Besora-Osona_0_529747193.html


Dades
Temperatura Mínima 17,8ºC (06:30 a.m)
Temperatura Máxima 29,5ºC (15:15 p.m)